href="://statcounter.com/" target="_blank"> class="statcounter"
src="//c.statcounter.com/7262441/0/f458bb47/1/" alt="web
analytics">

bel ons

Rémuzat

Het dorpje Rémuzat ligt verscholen tussen de bergketens van de Drôme Provençale en is vooral bekend omwillen van zijn gieren (vautours) die er terug in grote getale rondcirkelen. Deze nu beschermde diersoort was nog geen tien jaar geleden met uitsterven bedreigd. Dankzij tijdig ingrijpen neemt hun aantal nu weer gestaag toe. Hier maakt u één van de meest onvergetelijke wandelingen van gans Frankrijk.
Eenmaal op de top van de Rocher de Caire ontdekt u, met uw blik op de hemel gericht, een spectaculair natuurlijk schouwspel. Vanuit het stadje Rémuzat wijzen alle blikken naar de tegenoverliggende rots. U bereikt de bovenkant van het Plateau de Saint-Laurent over het weggetje van de Gorges de Saint-May. Aan het einde van deze weg dient u verplicht uw wagen achter te laten op een kleine parking. Na een wandeling van een kwartiertje over een breed pad langs lavendelvelden komt u bij het observatiegebied. De Rocher de Caire wordt door een hondertal gierenparen bewoond. Zij rusten op de flanken van de rotsen, waar zij ook hun nesten hebben, en zweven door hun jachtgebied, dat zich uitstrekt over een 10 km rondom Rémuzat. Deze roofvogels zijn gewend aan de aanwezigheid van mensen. Hun omvang is angstaanjagend maar ze zijn totaal ongevaarlijk. Ze Vliegen soms rakelings boven uw hoofd, zo dicht dat u de luchtverplaatsing van hun vleugels hoort fluiten : adembenemend!


Op het plateau kunt u 4 verschillende soorten gieren observeren : de vale gier (de meest voorkomende), de monniksgier, de aasgier en de lammergier.
De vale gier (Gyps fulvus) is een absoluut ongevaarlijke reus. Deze streng uitziende roofvogel heeft een lange nek, bedekt met fijn, wit dons, vleugels met een spanwijdte van tot wel 3 meter, een gekromde snavel en sterke klauwen. Het is een aaseter en voedt zich dus uitsluitend met dode dieren. Zijn logge lichaam van ongeveer 9 kilogram maakt dat hij niet kan klapwieken; hij zweeft dus op de bewegende luchtmassa's (dalende luchtstromen en winden). Zijn kuiken (altijd maar één) weegt slechts 150 gram en is na vier maanden even groot als zijn ouders. Het vliegt dan ook onmiddellijk uit. Het is een heel sociale Vogel die in kolonies leeft van soms wel meer dan 100 paren. Net als alle roofvogels hebben vale gieren een hele scherpe blik : op meer dan 3.000 meter afstand kunnen ze een karkas van 30 centimeter waarnemen. Nadat dit gelokaliseerd is, is het snel afgelopen : een twintigtal gieren heeft in een kwartier tijd een compleet schaap verorberd (met uitzondering van de botten en de huid). Hun dagelijkse behoefte ligt op 400 gram, maar ze kunnen meer dan 2 kilo per keer eten en dan enkele dagen tot weken vasten.

Nyons

Het prachtige stadje Nyons, met zijn Romeinse brug, is genesteld aan de toegang tot de Préalpes en goed beschut tegen regen en wind. Het stadje staat het hele jaar in het teken van de olijf en de olijfboom. Men teelt hier de "tanche", de sterkste olijfsoort, die als eerste van alle olijfsoorten in 1994 in Frankrijk een AOC label (appellation d'origine contrôlée) heeft gekregen.

Buis-les-Baronnies

Het gezellige stadje, Buis-les-Baronnies, ligt in het hart van de Drôme Provençale. Van de oude stadsmuren zijn nog wat restanten, waaronder een toren, bewaard gebleven. De Place du Marché heeft oude kleurrijke geveltjes met 15de eeuwse arcaden. Hier vindt men heel wat souvenirswinkeltjes en restaurants. Het Maison des Plantes aromatiques heeft een permanente tentoonstelling over lavendel, lindebloesem en allerlei kruiden.

skiën in Superdévoluy

Het gebied van Superdévoluy bestaat uit twee skistations : Superdévoluy en La Joue du Loup. Samen vormen zij een middelgroot skigebied met ruim 100 km piste in het zuidelijke deel van de Alpen wat garant staat voor zeer veel zonnige skidagen. Het gebied mag dan niet zo groot zijn, toch is er een behoorlijke gevarieerde keuze aan afdalingen voor zowel de beginnende skiërs als de gevorderden.